Aap-konijn-alledierenwebsite.jouwweb.nl
Home » katten

katten

de geschiedenis van katten

Er is bewijs dat in het oude Egypte omstreeks 2000 jaar voor Christus al huiskatten waren.

Toen de nomadische jager landbouwer werd, moest hij zijn voedselvoorraden tot de volgende oogst beschermen. Het graan werd opgeslagen in voorraadschuren, die niet volledig veilig waren tegen ratten en muizen.

Op zoek naar voedsel moeten wilde katten steeds in de nederzetting zijn beland, op jacht naar de talrijker wordende muizen en ratten. De mensen moeten al snel hebben gemerkt dat katten als knaagdierdoder en beschermers van graanvoorraden uiterst nuttig waren. Anders dan honden, die al veel eerder waren gevonden en gebruikt, waren katten bijzonder bruikbaar omdat ze juist 's nachts op jacht gingen, op het tijdstip waarop ratten en muizen zich aan de voorraden vergrepen. De boeren jaagden de katten niet weg, maar moedigden ze aan te blijven. Zo kwam de band tussen kat en mens tot stand.

 

katten en verzorging

Hoewel katten redelijk zelfstandige dieren zijn, hebben ze wel verzorging nodig als huisdier. Brokjes of kattenvoer uit blik en water moeten dan ook elke dag gegeven worden en ook moet er een kattenbak zijn, waar de katten hun behoefte op kunnen doen. De kattenbak moet regelmatig verschoond worden. Melk is trouwens minder goed voor katten dan de meeste mensen denken, want daar zit teveel vet in. Wel kunnen katten verwend worden met speciale kattensnoepjes. Bij de verzorging van katten hoort natuurlijk ook aandacht geven en dat kan door met ze te spelen met nepmuisjes of een koordje met een balletje er aan en door ze natuurlijk te aaien. Niet alle katten houden ervan om geaaid te worden, maar wel die katten die bij je op schoot komen liggen en dan gaan spinnen

Maak een Gratis Website met JouwWeb