Aap-konijn-alledierenwebsite.jouwweb.nl
Home » katten » kattenrassen

kattenrassen

dit is een lijstje van de 10 populairste katten:

10. burmees

De Burmees heeft vaak een sterke band met zijn baasjes, en zijn geïnteresseerd in alles wat mensen doen. Ze zijn helemaal verzot op spelen, en veel houden kitten-achtige kenmerken ver in hun volwassen leven.

9. cornish rex

De Cornish Rex heeft een zachte en gekrulde vacht. Ze zijn aanhankelijk, levendig en intelligent. Het woord kattenkwaad past perfect bij dit ondeugende kattenras. Ze verharen nauwelijks en verzorging van de Cornish Rex is dan ook erg gemakkelijk.

8. amerikaanse korthaar

De Amerikaanse Korthaar staat bekend om zijn sterke gezondheid, grote ogen en zijn korte en brede gezicht. Ze staan bekend als een van de beste familie katten, mede door hun aanhankelijke karakter en vriendelijke gedrag naar kinderen en honden. Maar ook als je een muis in huis hebt kun je de Amerikaanse Korthaar goed gebruiken, ze hebben hun jacht instinct nog niet verloren!

7. abessijn

De Abessijn zijn iets duurdere katten dan de meeste om in huis te halen, maar met een Abessijn haal je ook echt een gezelschapsdiertje in huis. Ze staan bekend als de meest vriendelijke katten die zeer mensgericht zijn. Ze zullen niet snel van je zijde wijken, en zijn altijd benieuwd wat je aan het uitspoken bent. Een loyalere kat dan de Abessijn zal moeilijk te vinden zijn!

6. siamees

De Koninklijke katten van Siam, lieveling van Siamese royalty, werden op een bepaald moment als heilig beschouwd. Zij waren de beschermers van de tempels, hun luide geschreeuw waarschuwde voor indringers (zo gaan de verhalen). De Siamese kat is een slim beestje, ze lijken in hun gedrag wel wat op honden. Ze volgen graag de baas en hebben vaak ook geen probleem met lopen aan de riem. Tegen vreemde kunnen ze soms wel minder vriendelijk zijn.

5. sphynx

De Sphynx kat bestaat nu zo’n 50 jaar, toen kreeg in Canada een huiskat een bijna haarloze kitten. Ze staan bekend als haarloos, maar hebben wel een beetje haar, dat lijkt op en voelt aan als perzik pluis. De Sphynx staat er om bekend dat hij zeer veeleisend kan zijn voor de baas.

4. ragdoll

De Ragdoll is een van de grotere kattenrassen, de mannetjes kunnen meer dan 15 kilogram worden. Ze zijn erg volgzaam en absoluut geen vechtersbaasjes. Echt een kat voor mensen die een aanhankelijke, maar ook een “easy going” relaxte kat in huis willen.

3. exotic

Om het kort te zeggen, Exotic katten zijn precies als de Pers, maar dan met kort haar. Ze hebben hetzelfde vriendelijke karakter, maar zijn veel makkelijker om te verzorgen.

2. maine coon

De Maine Coon heeft een lange en dikke vacht en een volle staart. Zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat men dacht dat deze kat een halve wasbeer was (coon = wasbeer). Hij heeft veel minder ondervacht dan de Pers en heeft hierdoor ook minder last van klitten. Een goede zaak want deze katten zijn zeer actief! Ze zijn ooit gefokt om de ratten populatie op de boerderijen in Maine in te perken.

1. pers

De populairste kat is al sinds 1871 de Pers. Meer dan 20 verschillende kleuren worden erkend bij dit ras. Ze zijn vooral bekend door hun dikke vacht en hun korte lichaam met stevige poten. Door hun lichaamsbouw stralen ze iets ‘relax’ uit, precies wat veel mensen willen in een huisdier.